Advertisement

Obişnuieşti să dormi pe partea stângă? Iată ce se întâmplă în organismul tău când faci asta

Pe ce parte a corpului obișnuiești să dormi? Pe cea dreaptă sau pe cea stângă? Sau poate dormi cu fața în sus? Specialiștii susțin că cel mai bine este să dormim pe partea stângă. Iată care este explicația.

Atunci când dormi pe partea stângă, organele tale funcționează mult mai bine. Printre alte beneficii, această poziție de somn ajută la îmbunătățirea circulației și a digestiei.

Stimulează drenajul limfatic: Dormitul pe partea stângă este poziția cea mai naturală de somn. Pe acestă parte se află sistemul limfatic. Aici are loc drenajul limfatic. Sistemul limfatic transportă elemente importante, cum ar fi proteine, glucoză, metaboliți și toate acele elemente ce trebuie filtrate și drenate pe partea stângă.

Advertisement

Advertisement

Dacă dormi pe partea stângă, ai o digestie mai bună: Dacă nu știai, atât stomacul, cât și pancreasul se află în principal pe partea stângă a corpului. Dacă dormim pe această parte, vom avea o digestie mai bună.

Pentru sănătatea inimii: Peste 80% din inimă se află pe partea stângă a corpului, motiv pentru care, dacă dormim pe această parte, vom fi mai sănătoși.

sursa: a1.ro

 

Advertisement

Comments are closed.